Real PROTEINE este un premix destinat producerii de paine, chifle, batoane si alte specialitati bogate in proteine (paine proteica - specialitati de panificatie proteice).

Hidratarea premixului in prealabil cu 30 min de framantare deoarece contine faina bogata in fibre alimentare care necesita timp mai indelungat de absorbtie a apei.

Framantarea aluatului:

Se realizeaza in malaxor unde se adauga toate ingredientele si se malaxeaza timp de 20 minute numai la viteza mica, cu o temperatura a aluatului de 26°C;


Odihna aluatului:

Dupa ce s-a framantat, aluatul se pune intr-un vas sau pe masa de lucru, se acopera pentru a nu face coaja si se lasa la relaxare circa 30 minute.

Divizarea aluatului se face manual sau pe linie, functie de necesitati.


Modelarea aluatului:

Modelarea aluatului se face pe lung sau rotund si se rostogoleste prin amestec de fulgi si seminte Real DECOR sau Real TOPPING, se cresteaza functie de modelul dorit.


Dospirea:

Dospirea se face in dospitor sau pe masa de lucru la temperatura de 30 ºC, timp de 40-50 minute.


Coacerea aluatului:

  • Coacerea se realizeaza cu vaporizare normala, timp de 25-30 minute;
  • Temperatura de coacere trebuie sa fie de 240°C cu scadere pana la 230°C;

« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real PROTEINE

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate