Real KURTOS KALACS este un premix utilizat pentru obtinerea aluatului pentru colaci secuiesti kurtos kalacs.

Real KURTOS KALACS MIX se malaxeaza cu apa si margarina (poate fi folosit ulei in loc de margarina).

Framantare:

Framantarea se face timp de 5 minute, lent. In ultimul minut de malaxare lenta se adauga margarina. Se continua framantarea aluatului la viteza lenta timp de 10-15 minute. Se considera incheiat procesul de framantare cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului in care s-a malaxat.


Temperatura aluatului: 28-30°C


Relaxare: Aluatul se lasa la relaxat 5 minute.


Divizare: Aluatul se divizeaza in bucati si se fac fasii inguste.


Dospire: Se lasa la dospit timp de aproximativ 60 minute la temperatura de 30-35°C si umiditate relativa de 75-85%.


Coacerea cu aparatul traditional: De preparat kurtos care consta dintr-o rola de lemn cu diametrul de 10 cm si lungimea de 40 cm, in jurul careia se infasoara fasii de aluat groase cat degetul. Suprafata exterioara a aluatului se unge inainte de coacere cu o glazura din miere si/sau galbenus de ou. Se coace la carbuni intorcand din cand in cand rola cu mana.

Coacerea in cuptor obisnuit: Se infasoara fasiile inguste de aluat pe niste tevi metalice/lemn si se coc in cuptor, in tavi de copt.


Ornare: Dupa coacere, cat sunt inca fierbinti, colacii secuiesti kurtos kalacs se orneaza cu zahar, nuca, fulgi cocos, cacao etc.


« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real KURTOS KALACS

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate