Real FURSEC este un premix pentru obtinere de fursecuri simple.
Malaxare:
Se introduc în cuva mixerului untul, zahãrul, sarea, dupã ce au fost atent cântãrite, si se amestecã la vitezã mare pânã se omogenizeazã si formeazã un amestec cremos. Odata cu acestea, se adauga si Real FURSEC. Se adaugã apoi fãina cernutã si se continuã malaxarea numai pânã se omogenizeazã amestecul.
NU supramalaxati (nu malaxati prea intens) pentru cã nu trebuie sã se dezvolte glutenul. Aluatul rezultat este suficient de tare încât sã poatã fi întins în foaie.
Modelare:
Se întinde pe masa de lucru presãratã cu fãinã o foaie de circa 3-5 mm grosime. Pe masa de lucru se foloseste o cantitate minimã de fãinã deoarece dacã este folositã în exces conduce la întãrirea excesivã a aluatului. Cu ajutorul stantelor se taie diferite forme astfel încât sã se foloseascã cât mai eficient foaia de aluat. De aceea, pentru a avea cât mai putine pierderi, se recomandã adãugarea resturilor la un aluat proaspãt în faza de malaxare.
Aluatul tãiat se unge cu ou (optional) si se decoreazã cu diverse topping-uri (nuci întregi sau tocate, fulgi de ciocolatã, nucã de cocos, fructe glasate etc).
Coacere:
Fursecurile se coc în tavã unsã si tapetatã cu hârtie pergaminatã. Cuptorul este încãlzit în prealabil la circa 190-200°C. Se coc timp de 15-20 minute, sau pânã sunt gata. Dupã coacere pot fi decorate cu diverse glazuri (fondant, ciocolatã etc). Acestea pot acoperi complet suprafata, prin scufundarea produsului în glazurã, sau se pot decora prin spritare.
« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real FURSEC