Real FOIETAJ SARAT este un premix pentru obtinere produse de patiserie si cofetarie din foietaj sarat.
Malaxare:
Se introduc in cuva malaxorului faina, drojdia emulsionata, premix Real FOIETAJ SARAT in putina apa; se porneste malaxorul la viteza mica si se adauga untul sau margarina, apoi apa in debit constant. Se malaxeaza pana la dezvoltarea completa a aluatului. Nu se cantaresc drojdia si sarea impreuna!
Fermentare:
Procesul de fermentare va avea loc timp de 30 minute la temperatura de 28-30°C
Divizare:
Aluatul se divizeaza in bucati de cate 90-100 g.
Modelare:
Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de fitil care se împleteste în opt. Se spoiesc cu urmatorul amestec: 1 L apa se amesteca cu 15 grame de faina, apoi se presara cu sare grunjoasa.
In loc de sare cu granulatie mare se pot folosi urmatoarele toppinguri: seminte de susan, ceapa deshidratata, amestec de ierburi aromate.
Coacerea aluatului:
- Coacerea se realizeaza timp de 10-15 minute, cu aburire intensa in primul minut;
- Temperatura de coacere trebuie sa fie de 190°C.
« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real FOIETAJ SARAT