Real CROISANT este un premix pentru obtinere de croisant-uri.
Malaxare:
Malaxati pentru a obtine un aluat omogen. Dupã malaxare aluatul se lasa la odihna timp de minim 30 minute, apoi se lamineaza manual sau mecanic pana la o grosime a foii de 1,5-2 cm. Dupa ultima laminare si perioada de relaxare se modeleaza aluatul sub diferite forme, in functie de imaginatia fiecarui maistru patiser. Masa unei unitati de produs: 100 g (croisant mare: 120-130 g).
NU supramalaxati, glutenul se dezvolta si in timpul procesului de laminare.
Tipul de umpluturi:
Ciocolata, alune, branza dulce sau sarata, cascaval, sunca, cabanos, ceapa, ierburi aromate etc.
Coacerea aluatului:
Croasantele se ung cu ou si se introduc in dospitor. Se coc pana ce coaja capata o culoare rumena, aurie. Dupa racire, produsele coapte, in functie de model si umplutura, se decoreaza cu crema de vanilie, fructe proaspete sau confiate, alune, gel de fructe.
Caracteristic acestor produse este faptul ca ele contin drojdie pentru afanare si sunt impachetate, operatie care are scopul de a obtine un produs fraged si usor. Miezul acestor produse cuprinde o serie de straturi succesive de aluat despartite intre ele de grasime sub forma unui film subtire.
« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real CROISSANT