Real COZONAC este un premix pentru obtinere de cozonaci gustosi si aromati.
Real COZONAC MIX se amesteca cu faina, apoi se adauga zaharul, drojdia si apa.
Framantare:
Framantarea se face timp de 5 minute, lent. In ultimul minut de malaxare lenta se adauga margarina. Se continua framantarea aluatului la viteza lenta timp de 20-25 minute. Se considera incheiat procesul de framantare cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului in care s-a malaxat.
Temperatura aluatului: 28-30°C
Relaxare: Aluatul se lasa la relaxat 5 minute.
Divizare: Aluatul se divizeaza in bucati, dupa care se lasa la relaxat inca 20-25 minute.
Modelare: Se modeleaza, se adauga umplutura - recomandam Real AMESTEC NUCA - si se aseaza in forme.
Dospire: Se lasa la dospit timp de aproximativ 70 minute la temperatura de 30-35°C si umiditate relativa de 75-85%.
Coacerea: Cozonacii se coc in cuptor cu aburi timp de 37-40 minute la temperaturi de 185-200°C.
« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real COZONAC