Real BERLINETTA este un premix folosit pentru obtinerea de Gogosi simple inelate, Gogosi umplute sau Bismark, Rulouri cu scortisoarã si Gogosi împletite.
Malaxare:
Drojdia se emulsioneazã în apã, apoi se amestecã toate ingredientele în cuva malaxorului sau se amesteca manual. Se frãmântã pânã la dezvoltarea completã a aluatului.
Odihna - Dospire: circa 60-70 de minute la temperatura de 30°C.
Modelare: Se modeleaza functie de tipul de gogoasa dorita. In continuare gasiti instructiuni si explicatii despre cum puteti modela Gogosi simple inelate, Gogosi umplute sau Bismark, Rulouri cu scortisoarã si Gogosi împletite, toate din aluatul obtinut cu ajutorul premixului Real BERLINETTA produs de noi.
Gogosi simple inelate
Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de circa 12 mm, având grijã sã fie cât mai uniformã, si se lasã putin la odihnã pe masa de lucru. Cu o stantã rotundã pentru gogosi (douã cercuri concentrice) se decupeazã bucãtile de aluat, cât mai apropiate unele de altele.
Gogosi umplute sau Bismark
Metoda 1: se divide aluatul în bucãti mari de 1600 g, se lasã la odihnã 10 minute, apoi se divide în bucãti mici de circa 45 g, care se aplatizeazã usor.
Metoda 2: se întinde o foaie de aluat cu grosimea de 12 mm, apoi se decupeazã gogosile cu o stantã circularã de biscuiti sau o stanta de gogosi la care s-a scos cercul interior.
Dupã prãjire si rãcire, cu ajutorul unui cutit circular bine ascutit se taie gogosile si cu un cornet se injecteazã umplutura în centru. Umpluturi folosite: gem, jeleu de fructe, cremã de vanilie, ciocolatã etc.
Long Johns
Se întinde aluatul în foaie groasã de circa 12 mm, apoi cu un cutit se taie în fâsii late, lungi de 4 cm si 9 cm.
Rulouri cu scortisoarã
Se întinde aluatul în foaie si se presarã cu amestec de scortisoarã si zahãr. Se ruleazã foaia de aluat pe lungime, apoi cu un cutit foarte bine ascutit se taie bucãti late de 3 cm. Capãtul de încheiere trebuie uns cu ou pentru a nu dezlipi în timpul prãjirii.
Gogosi împletite
Se divide aluatul în bucãti mai mari si se modeleazã sub formã de fitil care se taie la circa 10 cm. Apoi fitilele se împletesc douã câte douã, unind capetele.
Prãjire: Gogosile se prajesc la 190°C. Dupã prãjire se scot din ulei pe o sitã, pentru a se scurge excesul de ulei si pentru a se rãci. Dupã rãcire se pudreazã cu zahãr pudrã, se dau prin amestec de zahãr cu scortisoarã sau se glazureazã cu jeleu de fructe, topping ciocolata etc.
« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real BERLINETTA