Real MASLINE NEGRE este un premix destinat producerii de paine, chifle, batoane si alte specialitati cu gust de masline negre.
Hidratarea premixului in prealabil cu 30 min de framantare deoarece contine faina bogata in fibre alimentare care necesita timp mai indelungat de absorbtie a apei.
Framantarea aluatului:
Se realizeaza in malaxor unde se adauga toate ingredientele si se malaxeaza timp de 20 minute numai la viteza mica, cu o temperatura a aluatului de 26°C;
Odihna aluatului:
Dupa ce s-a framantat, aluatul se pune intr-un vas sau pe masa de lucru, se acopera pentru a nu face coaja si se lasa la relaxare circa 30 minute.
Divizarea aluatului se face manual sau pe linie, functie de necesitati.
Modelarea aluatului:
Modelarea aluatului se face pe lung sau rotund si se rostogoleste prin amestec de fulgi si seminte Real DECOR sau Real TOPPING, se cresteaza functie de modelul dorit.
Dospirea:
Dospirea se face in dospitor sau pe masa de lucru la temperatura de 30 ºC, timp de 40-50 minute.
Coacerea aluatului:
- Coacerea se realizeaza cu vaporizare normala, timp de 25-30 minute;
- Temperatura de coacere trebuie sa fie de 240°C cu scadere pana la 230°C;
« Inapoi la Reteta de fabricatie si Formularul de comanda premix Real MASLINE NEGRE