Drojdia uscata nu reclama spatii refrigerate de pastrare , dar depozitarea la temperaturi scazute si pastrarea in pachete inchise ermetic , sub vacuum sau in atmosfera de gaz inert, ii maresc stabilitatea . Scaderea activitatii drojdiei uscata este accelerata de temperaturi inalte si de prezenta oxigenului.

Drojdia uscata neprotejata de oxigen, la temperatura mediului ambiant isi reduce puterea de crestere cu 6-7% pe luna.Daca este protejata de oxigen , activitatea ei scade cu aproximativ 1.5%/luna in primele 3-6 luni si cu aproximativ 10% intr-un an.Efectul temperaturii asupra stabilitatii la pastrare este: 49 grade C- 8 zile;32.1 grade C -6 luni; la 21 grade c-21 luni; la 4.4 grade c -2 ani;Drojdia uscata instant este ambalata sub vid sau in gaz inert .

Ambalarea sub vid garanteaza stabilitatea produsului la temperatura ambianta.La temperaturi sub 20 grade C , pierderea activitatii fermentative are loc in prima luna , apoi se stabilizeaza , dupa un an ea reprezinta 10% din valoarea initiala.Pastrarea la temperaturi de 35 de grade C conduce la pierderi ale puterii fermentative intr-un an in proportie de 1/3.Datorita porozitatii mari , drojdia uscata instant permite usor accesul aerului .

Acest fapt nu este benefic , deoarece pentru mentinerea functiilor ei vitale , celula de drojdie asimileaza prin respiratie compusii de rezerva intracelulari , reducandu-i stabilitatea la pastrare .Ambalajele utilizate partial sunt reinchise bine si stocate la rece.In aceste conditii , drojdia isi conserva activitatea mai putin de o saptamana.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate