Fainuri din alte cereal e . Fainurile din cereale , altelele decat garul , se folosesc in special la prepararea painii multicereale . In acesata categorie intra fainuri , fulgi , boabe maruntite , rarate obtinute din ovaz , orz, orez , porumb, mei , hrisca. Fainurile si seminte de leguminoase . 

Se folosesc la prepararea painii multicereale. In acesata categorie intra faina de soia sau de mazare , seminte decorticate de floarea soarelui , seminte intregi sau macinate de in. Faina de cartofi . Se foloseste ca adaos la unele sortimente de paine .

Se obtine din pasta de cartofi uscata si macinata si, in acest caz, are amidonul gelatinizat si contribuie la cresterea capacitatii aluatului de a forma gaze, amidonul gelatinizat fiind mult mai usor hidrolizat de amilaze , precum si prelugirea prospetimii painii, sau se obtine prin macinaea cartofilor uscati in prealabil. In acest ultim caz amidonul nu este gelatinizat si pentru a evita obtinerea painii cu miez uscat , sfaramicios, se recomanda oparirea ei inainte de introducerea la framantarea aluatului.

Doza obisnuita este de 1 – 2%. Pentru obtinerea unei painii cu o calitate constata se recomanda folosirea de premixuri complexe care vin in intampinarea dumneavoastra oferind painii dumnevoastra calitatile si gustul asteptat!

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate