Premixurile sunt amestecuri care contin o parte sau toate ingredientele din reteta cu exceptia lichidului de hidratare . Ele contin faina , grasimi, lapte praf, zahar, oua praf, agenti de afanare, amelioratori de panificatie , aromatizanti, condimente sare.
Se prezinta sub forma pulverulenta sau  sub forma de pasta . Componentele lichide cum este apa sau ouale si laptele uneori sunt adaugate in momentul prepararii aluatului.
Premixurile sunt folosite la prepararea painii , a produselor de franzelarie si de patiserie.
Primul premix a fost obtinut in 1949 de Jones H.  Din faina de  grau, acid citric si bicarbonat de sodiu.

Apoi au aparut premixuri pentru clatite si pentru pesmet care contineau diferite tipuri de faina , de grau , de porumb, secara, hrisca, si un agent de crestere.

 

Premixurile pot fi clasate dupa mai multe criterii :

-    Dupa forma lor : sunt premixuri complete (integrale) , care contin toate ingredientele  si premixuri incomplete(baza) care contin doar o parte din ingredientele retetei :
-    Dupa locul unde sunt utilizate : sunt premixuri pentru utilizare casnica , premixuri pentru colectivitati (restaurant, spitaluri etc..) si premixuri utilizate industrial.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate