RETETA DE FABRICATIE : pentru 28 buc. paine de gramaj 500g, produs finit:

  • Faina= 8 kg;
  • REAL TOAST MULTICEREALE= 2kg;
  • Drojdie=0,380kg;
  • Apa=5 litri (infunctie de faina)


MOD DE LUCRU


Hidratarea premixului in prealabil cu 20 min de framantare deoarece contine faina de secara bogata in fibre alimentare si fulgi de secara si ovaz care necesita timp mai indelungat de absorbtie a apei;
Framantarea: se realizeaza in malaxor unde se adauga toate ingredientele si se malaxeaza timp de 5/7min ce s-a framantat aluatul, se pune intr-un vas sau pe masa de lucru, se acopera pentru a nu face coaja si se lasa la relaxare circa 20 minute.
Divizarea aluatului se face manual sau pe linie functie de necesitati;
Modelarea aluatului se face pe lung sau rotund si se rostogoleste prin amestec de fulgi si seminte REAL DECOR sau REAL TOPPING si se cresteaza funtie de modelul dorit;
Dospirea se face in dospitor sau pe masa de lucru la temperatura de 30ºC, timp de 40- 50 min;
Coacerea se realizeaza cu vaporizare normala, timp de25-30 min, la temperaturi de 240ºC cu scadere pana la 230ºC .


Pofta buna!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate