Faina maltFaina de malt ar putea fi o alternativa de imbunatatire a calitatii fainii obtinute din graul lovit de seceta!

Un nou concentrat de enzime poate imbunatatii proprietatile de coacere la fainurile de grau si secara;

Aceasta descoperire va fi o veste foarte buna pentru intreg sectorul de panificatie deoarece un val de seceta din aceasta primavara din EU si uscaciunea severa din US a adus producatorilor de grau de top pagube ireversibile in culturi.

Enzimele pot fi adaugate de catre fabrici in diferite moduri de a standardiza faina lor si pentru a spori calitatea acestora la copt.

Cresterea gamei de l-amilaze

Un specialist in productia de ameliorator pentru panificatie a declarat ca noul produs bazat pe Betamalt 25 FBD este o extensie a gamei sale de l-amilaze.

Amilazele, intr-un proces de reactie in mai multe etape, despart sectiunile neramificate a moleculei de amidon in unitati mai scurte si furnizeaza drojdie suficienta pentru fermentare.

In cazul fainii cu amilaza joasa, vascozitatea aluatului poate fi redusa in acest fel, ai aceasta la randul sau imbunatateste caracteristicile de prelucrare a aluatului si proprietatile produselor coapte.

Dr. Lutz Popper, director de cercetare si dezvoltare la furnizorul german, a spus ca Betamalt 25 FBD eficientizeaza costul in sensul ca poate fi adaugata la o rata de dozare cinci la zece ori mai mici decat standardul industriei, faina de malt.

Ajutorul pentru prelucrare "s-a dovedit superioritatea peste faina de grau malt adaugat sau fungice α-amilazei in ambele tipuri de faina de grau, germane - cu enzime scazuta, si americane - faina de grau dur de Nord", a spus furnizorul.

"In functie de materia prima si de reducere a numarului dorin in scadere, 10 la 50 g per 100 kg de faina este de obicei suficient pentru a ameliora cresterea in cuptor, volumul, durata de viata si rumenirea produselor de patiserie", a spus Popper.

Compania a spus ca testele cu faina de secara enzima-joasa, tip 997, incepand cu recolta din Germania a produs rezultate similare, declarand ca adaugarea a 50 g Betamalt 25 FBD la 100 kg de faina a redus numarul in scadere cu 100 s.

Analizele in amilograf au confirmat ca noua contrentratie de enzima a redus vascozitate maxima de aproximativ 400 de UA si temperatura maxima de lipire cu aproximativ 15 ° C, a adaugat furnizor.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate