Stiati ca :

Fibrele alimentare
- se folosesc pentru marirea continutului de fibre al produselor obisnuite si la prepararea painii cu valoare calorica redusa.

Ele se prezinta sub doua forme: fibre insolubile si fibre solubile,
In categoria fibrelor insolubile intra:
- fibrele celulozice,
- taratele de cereale,
- fibrele din peretii celulari :
- din boabele de soia, de mazare, din sfecla de zahar, din citrice.

Din fibrele solubile fac parte gumele, care pot fi vegetale, microbiene , marine. Sunt preferate fibrele insolubile si dintre acestea, fibrele celulozice.

Taratele de cereale, care sunt disponibile in cantitati mari, au continut de fibre mai scazut decat fibrele celulozice (aproximativ 42% din cel al fibrelor celulozice). Gumele contin 70 – 85 % fibre solubile . Se folosesc in proportie de 0.5 – 1% fata de faina prelucrata . In proportie mai mare influenteaza negative calitatea painii.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate