Mierea de albine se utilizeaza la prepararea painii din faina integrala pentru intesificarea aromei , fie singura fie in combinatie cu zaharul.
  Un efect perceptibil pentru aroma painii se obtine pentru doza minima de miere de 4% fata de faina prelucrata.
   Mierea de albine are umiditate medie de 17% , densitate de 1.42% la 20 grade C si activitatea apei de 0.6. Datorita activitatii mici a apei si a pH-ului, in general, sub 4.5 mierea are stabilitate microbiologica mare.
 Contine circa 0.5% proteine, aminoacizi , vitamine si minerale.
 Cea mai mare parte a mierii de albine este formata din glucide : circa 38% fructoza , 31% glucoza, sub 13% diglucide ( maltoza zaharoza) si trizaharide sau alte glucide , ceea ce face sa fie o sursa excelenta de glucide fermentescibile .

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate