Stiati ca : Achiziţiile intracomunitare de cereale, legume, fructe, carne, peşte, flori, zahăr şi materiale de construcţii vor avea TVA, iar pentru tranzacţiile în interiorul ţării cu aceleaşi produse, la care se adaugă pâinea, va fi aplicată taxarea inversă, respectiv la beneficiar.

“Se va crea un document special care va sta la baza plăţii TVA pentru achiziţiile intracomunitare de astfel de bunuri. Totuşi, vor fi respectate celelalte prevederi comunitare privind deductibilitatea taxei plătite pentru aceste achiziţii, pentru a nu aduce prejudicii pieţei interne, fapt care ar putea fi foarte sever sancţionat de Uniunea Europeană”, se spuneîn nota de fundamentare a unui proiect

de ordonanţă de urgenţă privind combaterea evaziunii fiscale.
Totodată, se vor stabili prin ordin al ministrului Finanţelor la propunerea preşedintelui ANAF încadrarea tarifară a produselor din categoriile vizate şi valorile minime pentru stabilirea bazei de impozitare a TVA.
În scopul diminuării evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu bunuri din categoriile: cereale şi plante tehnice, legume şi fructe, flori, carne şi preparate din carne, peşte, preparate din peşte şi fructe de mare, zahăr, făină, pâine, o măsură eficientă o constituie aplicarea taxării inverse pentru livrările de astfel de bunuri în interiorul ţării între persoane impozabile înregistrate normal în scopuri de TVA”, se mai arată în nota de fundamentare.  
În cazul grâului, taxarea inversă presupune achitarea taxei pe valoare adăugată doar pentru produsele finale, respectiv pâine şi produse din panificaţie. Producătorul agricol, moara şi brutăria vor fi exoneraţi de plata TVA-ului.


Sursa -   http://www.moraritsipanificatie.eu/2010/05/guvernul-va-introduce-tva-la-achizitii.html

 

 

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate