Dupa cum bine stiti atunci cand avem cozonaci pe masa este Sarbatoare cu siguranta deaceea m-am gandit sa facem din ziua de astazi o sarbatoare :

Pentru a obtine cele mai bune rezulate adaugam urmatoarele ingrediente:

  • Faina =5 kg;
  • Drojdie = 0.4 kg;
  • Zahar = 1 kg;
  • Margarina 60% = 0.4kg
  • REAL VANILLA-LEMON COZONAC = 0.5 kg;
  • Sare iodata = 0.03 kg
  • Apa= 1.5-2 litri

MOD DE LUCRU

REAL COZONAC MIX se amesteca cu faina, apoi se adauga zaharul, drojdia si apa.

Framantare:

5 min. lent; in ultimul min. de malaxare lenta se adauga margarina. Se continua framantarea aluatului la viteza lenta timp de 20-25 min. Se considera incheiat procesul de framantare cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului in care s-a malaxat.

Temperatura aluatului: 28-300C.

Relaxare:Aluatul se lasa la relaxat 5 minute.

Divizare: Aluatul se divizeaza in bucati.

Relaxare:Se lasa la relaxat 20-25 minute.

Modelare:Se modeleaza, se adauga umplutura - recomandam

REAL AMESTEC CU NUCA- si se aseaza in forme.

Dospire:Se lasa la dospit timp de aprox.70 min. la 30-350 C, umiditate relativa 75-85%.

Coacerea:Se coace in cuptor cu aburi timp de 37-40 min. la 185-2000 C.

Si acum Pofta Buna ! Sa aveti o zi minunata alturi de cei dragi voua!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate