Dupa cum bine stiti atunci cand avem cozonaci pe masa este Sarbatoare cu siguranta deaceea m-am gandit sa facem din ziua de astazi o sarbatoare :
Pentru a obtine cele mai bune rezulate adaugam urmatoarele ingrediente:
- Faina =5 kg;
- Drojdie = 0.4 kg;
- Zahar = 1 kg;
- Margarina 60% = 0.4kg
- REAL VANILLA-LEMON COZONAC = 0.5 kg;
- Sare iodata = 0.03 kg
- Apa= 1.5-2 litri
MOD DE LUCRU
REAL COZONAC MIX se amesteca cu faina, apoi se adauga zaharul, drojdia si apa.
Framantare:
5 min. lent; in ultimul min. de malaxare lenta se adauga margarina. Se continua framantarea aluatului la viteza lenta timp de 20-25 min. Se considera incheiat procesul de framantare cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului in care s-a malaxat.
Temperatura aluatului: 28-300C.
Relaxare:Aluatul se lasa la relaxat 5 minute.
Divizare: Aluatul se divizeaza in bucati.
Relaxare:Se lasa la relaxat 20-25 minute.
Modelare:Se modeleaza, se adauga umplutura - recomandam
REAL AMESTEC CU NUCA- si se aseaza in forme.
Dospire:Se lasa la dospit timp de aprox.70 min. la 30-350 C, umiditate relativa 75-85%.
Coacerea:Se coace in cuptor cu aburi timp de 37-40 min. la 185-2000 C.
Si acum Pofta Buna ! Sa aveti o zi minunata alturi de cei dragi voua!