Draga suflet innoit de primavara,
Iti doresc un nou start in viata asa cum fiecare pom infloreste si se trezeste la viata.
Sa te bucuri de noua "tu" pentru ca esti o fiinta minunata care merita sa fie iubita, fericita si implinita.
Si eu sunt recunoscatoare pentru prietenia ta suflet frumos.

Acidul ascorbic
   E 300 Vitamina C este cea mai raspandita vitamina din natura mai ales in regnul vegetal.
Poate fi sintetizata si in regnul animal in afara de om. Se gaseste in fructe si legume proaspete .
   Vitamina C se afla in cantitate mai mare in coja fructelor si mai putin in pulpa lor. De asemenea plantele ajunse la maturitate fiziologica sunt mai bogate in in vitamina C .
Industrial se obtine prin sinteza folosind ca materie prima D-glucoza . Acidul ascorbic mai poate fi obtinut sub forma de concentrat de vitamina C prin extractie din materii prime vegetale sau animale, bogate in aceasta substanta: macese, coacaze, ace de brad, nuci verzi , ardei, tomate, portocale, glanda hipofiza,

Cisteina este necesara in panificatie , datorita actiunii sale reducatoare asupra proteinelor aluatului chiar in faza de framantare .

Este utilizata pentru ameliorarea fainurilor puternice , greu de prelucrat , care necesita o framantare intensa , cu un consum major de energie! La un consum exagerat de cisteina volumul painii se micsoreaza.

Are ca sinonim : sorbat de potasiu. Industrial se obtine prin tratarea acidului sorbic cu hidroxid sau carbonat de potasiu. Are temperature de topire 133-135 grade C iar solubilitatea sa in apa la 25 grade C este 1380g/l.

Aditivul trebuie sa contina minim 99% substanta activa raportata la substanta uscata., iar aciditatea de 1% exprimata in acid ascorbic. Utilizarea acidului sorbic si a sorbatilor in industria alimentara este o necesitate, datorita actiunii lor antiseptice (conservanta) si stabilizatoare. Aceasta se manifesta in special asupra mucegaiurilor si drojdiilor . Actiunea bacterio-statica si bactericida este mai redusa , dar la pH,6.5 , aditivii pot avea un rol inhibitor slab asupra bacteriei C. botulinum. In ceea ce priveste activitatea fungistatica si fungicida, prezinta o actiune antogonica cu emulgatorii neionici .

E 282 PROPIONATUL DE CALCIU

Aditivul E 282 are denumirea chimica de propionat de calciu; Este utilizat cu succes in urmatoarele produse : paine preambalata si feliata , precum si in tratamentul superficial al branzeturilor ;

Necesitatea utilizarii aditivului in industria alimentara consta in efectul sau fungistatic , prevenind mucegairea unor produse cum ar fi painea si produse de panificatie. Aditivul actioneaza mai slab asupra bacteriilr si drojdiilor. Ca si celelalte sarururi ale acidului propionic actioneaza prin scaderea activitatii apei .

RETETA DE FABRICATIE : pentru 28 buc. paine de gramaj 500g, produs finit:

  • Faina= 8 kg;
  • REAL TOAST MULTICEREALE= 2kg;
  • Drojdie=0,380kg;
  • Apa=5 litri (infunctie de faina)

  Stiati ca : Legea bavarezilor (Lex Baiuwiorum) situa moara, alaturi de biserica, de castelul ducal si de fierarie, specificand ca " aceste patru edificii, sunt edificii publice si sunt accesibile oricui." Morile erau construite pe malul apelor dar multe erau plasate si in mijlocul curentului. Cand in sec. X a fost inventat arborele cu came, care transforma miscarea circulara continuua a rotii motrice, intr-o miscare alternativa verticala, actionand o unealta fixata la etremitatea manerului unei prajini, (ciocan, maciuca, mai etc) moara a capatat o intrebuintare artizanala, protoindustriala.

Dupa cum bine stiti faina se schimba de la an la an iar noi venim cu cele mai bune solutii pentru orice tip de faina . In cele ce urmeaza va voi prezenta o reteta complexa pentru paine , unde veti gasi toatele detaliile pentru a obtine produse de cea mai buna calitate!

RETETA DE FABRICATIE: faina grau=100 kg, REAL LORD =0.3- 04 kg; drojdie=2kg, apa=50 kg, sare=1.8-2kg

FRAMANTAREA ALUATULUI:

Dupa cum bine stiti atunci cand avem cozonaci pe masa este Sarbatoare cu siguranta deaceea m-am gandit sa facem din ziua de astazi o sarbatoare :

Pentru a obtine cele mai bune rezulate adaugam urmatoarele ingrediente:

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate