ISO 22000 contine cerinte specifice pentru a fi abordate de catre Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare SMSA astfel:

  • Elaborarea politicii de calitate si siguranta alimentara pentru organizatie, dezvoltata de top management;
  • Stabilirea obiectivelor care vor orienta eforturile companiilor de a se conforma acestei politici;
  • Planificarea si proiectarea unui sistem de management si de documentare a sistemului;
  • Stabilirea unei echipe multidisciplinare responsabila cu implementarea cerintelor pentru Siguranta Alimentara;
  • Definirea procedurilor de comunicare pentru a asigura o comunicare eficienta cu importante contacte atat din afara companiei cu furnizori, clienti, cat si comunicarea interna in cadrul companiei;
  • Gestionarea corespunzatoare a reviziilor pentru a evalua performanta SMSA;
  • Furnizarea de resurse adecvate pentru functionarea eficienta a SMSA inclusiv instruirea corespunzatoare a personalului, angajarea de personal calificat, asigurarea infrastructurii si a unui mediu de lucru adecvat pentru a asigura siguranta alimentelor;
  • Respectarea principiilor HACCP;
  • Stabilirea unui sistem de trasabilitate, de identificare a produsului pe intreg lantul de prelucrare;
  • Stabilirea unui sistem de masuri corective si de control al produselor neconforme;
  • Stabilirea unei proceduri de retragere a produsului neconform;
  • Controlul de monitorizarea dispozitivelor de masurare;
  • Stabilirea si mentinerea programului de audit intern;
  • Actualizarea si imbunatatirea continua a sistemului SMSA.

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate