Organizatia Internationala ISO (Organizatia Internationala de Standardizare) are zeci de ani de experienta în care a dezvoltat standarde pentru multe tipuri de aplicatii.

Una dintre cele mai populare si cele mai recunoscute este Sistemul de Management al Calitatii standardul ISO 9001. Acest standard a fost elaborat pentru a oferi un standard uniform la nivel mondial pentru managementul calitatii.

Un cumparator dintr-o parte a lumii are un grad de încredere în calitatea practicilor unei companii înregistrata în cealalta parte a lumii, in situatia in care aceasta din urma este certificata in conformitate cu ISO 9001.

ISO 9001 a fost folosit ca baza pentru mai multe alte standarde specifice de management al calitatii in industria de automobile, a dispozitivelor medicale, industrie, precum si în industria aerospatiala.

Acum aceasta abordare a fost aplicata pentru Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare care încorporeaza utilizarea pe scara larga a principiilor HACCP, rezultatul fiind standardul ISO 22000.

Multe companii vor gasi parti din acest document foarte familiar:

  • daca organizatia dumneavoastra utilizeaza un sistem de HACCP, acesta va constitui fundatia noului sistem de Management al Sigurantei Alimentare;
  • daca organizatia dumneavoastra functioneaza dupa standardul ISO 9001, atunci veti adauga cerintele HACCP in acest sistem.

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate