Avantajele implementarii si certificarii SMSA in conformitate cu cerintele standardului ISO 22000:

  • Recunoasterea oficiala a capabilitatii organizatiei de a produce/ distribui / comercializa alimente sigure pentru consumatori;
  • Calificarea ca si furnizor al marilor producatori / retele comerciale;
  • Mai buna comunicarea cu autoritatile (ANPC, ANSVSA, DSP);
  • Asigurarea conformarii la legislatia in vigoare;
  • O mai buna imagine in piata si avantaj concurential;
  • Motivarea personalului;
  • Este un sistem preventiv care reduce pana la disparitie riscurile alimentare;
  • Reprezinta un angajament al organizatiei care va imbunatati imaginea acesteia;
  • Reduce necesitatea si costurile testarii finale a produsului;
  • Creste increderea consumatorilor in produs;
  • Reduce drastic posibilitatea aparitiei accidentelor care pot duce la contaminarea produselor;
  • Pe termen lung scad costurile legate de pierderile de materie prima si rechemarea produselor din piata;
  • Imbunatatirea semnificativa a comunicarii si cresterea nivelului de incredere intre clienti, furnizori si autoritatile de supraveghere;
  • Analiza sistematica, derularea unor procese sigure si eficiente in sensul sigurantei produselor alimentare si directionarea proceselor pentru identificarea potentialelor riscuri referitoare la igiena care pot periclita sanatatea consumatorului;
  • Prevenirea problemelor care pot sa apara referitoare la garantarea produselor;
  • Ajuta firmele din industria alimentara sa devina competitive pe piata internationala;
  • Diminueaza barierele comertului international.

Real T.D.C. © 2010 Toate drepturile rezervate